ThaiPublica > ข่าวประชาสัมพันธ์ > ภัณฑโชคฟิวเนอรัล ก้าวสู่ธุรกิจจัดงานศพมืออาชีพครบวงจรในยุคโควิด กับโซลูชัน dtac OneCall

ภัณฑโชคฟิวเนอรัล ก้าวสู่ธุรกิจจัดงานศพมืออาชีพครบวงจรในยุคโควิด กับโซลูชัน dtac OneCall

12 มีนาคม 2022


ข่าวประชาสัมพันธ์

ภัณฑโชคฟิวเนอรัล ก้าวสู่ธุรกิจจัดงานศพครบวงจรอย่างมืออาชีพในยุคโควิด เผยเคล็ดลับใช้โซลูชัน dtac OneCall รับสายทุกความต้องการลูกค้าได้อย่างรวดเร็ว

  • บริการหลังความตาย ที่ลดขั้นตอนการจัดงานศพแบบเดิมๆเพื่อความปลอดภัยจากการแพร่ระบาดโควิด -19 จัดงานศพแบบง่ายๆ ให้บริการครบจบในที่เดียว สร้างยอดขายฝ่าวิกฤติ
  • พร้อมจัดการร่างผู้วายชนม์ตลอด 24 ชั่วโมง จัดพิธีศพทันทีได้คุณภาพมาตรฐานในวันเดียว
  • ใช้โซลูชัน dtac OneCall หัวใจสู่ความเป็นมืออาชีพของภัณฑโชคฟิวเนอรัล ลดค่าใช้จ่ายสื่อสาร 90% เพิ่มความเป็นมืออาชีพและรวดเร็วในการรับสายลูกค้า

เกิดจากดินกลับคืนสู่ฟ้า บริการหลังความตายที่ใส่ใจในทุกอารมณ์ความรู้สึก กว่าสี่ทศวรรษของการดำเนินธุรกิจการให้บริการหลังความตายแบบครบวงจรของ บริษัท ภัณฑโชค ฟิวเนอรัล จำกัด ที่เติบโตผ่านกาลเวลา ขยายสาขามีพื้นที่บริการครอบคลุมทั้งในกรุงเทพ-ปริมณฑล ภาคกลาง ภาคตะวันออก ภาคตะวันตก และเตรียมขยายให้ครอบคลุมทั่วประเทศ ความสำเร็จอันยาวนานนี้นอกจากจะเกิดจากประสบการณ์ ความซื่อสัตย์ และคำมั่นสัญญาเป็นหลักสำคัญที่ครองใจลูกค้าแล้ว การดูแลลูกค้าด้วยความจริงใจ การตั้งราคาที่ยุติธรรม การรักษามาตรฐานคุณภาพของสินค้าและการบริการ จัดส่งสินค้าหรือส่งมอบบริการด้วยความรวดเร็ว รวมไปถึงมีการรับประกันคุณภาพสินค้าก็เป็นสิ่งสำคัญไม่ยิ่งหย่อนไปกว่ากัน

จริงใจ บริการมาตรฐาน สู่การบอกต่อ

นายวีระวัสส์ กิตติภัทรภิญโญ ทายาทรุ่นที่สองภัณฑโชคฟิวเนอรัล

การส่งมอบความจริงใจเหล่านี้ดูเหมือนจะไม่ได้สร้างกำไรเป็นตัวเงิน แต่สิ่งที่ได้กลับมาคือ การบอกต่อของลูกค้า สร้างลูกค้าขาประจำ ชื่อเสียง และความน่าเชื่อถือของธุรกิจที่มีเพิ่มขึ้นส่งผลดีต่อธุรกิจในระยะยาว ดังนั้น นายวีระวัสส์ กิตติภัทรภิญโญ ทายาทรุ่นที่สองได้เข้ามาต่อยอดและพลิกโฉมหน้าของการทำธุรกิจ โดยขยายบริการให้หลากหลาย มีระบบบริหารจัดการด้วยเทคโนโลยี การตลาดออนไลน์ และการสื่อสารสมัยใหม่ กลุ่มลูกค้าหลัก ส่วนใหญ่จะเป็นญาติของผู้วายชนม์ที่ต้องการจัดพิธีศพให้กับคนในครอบครัว รวมไปถึงกลุ่มลูกค้ารองที่สั่งซื้อพวงหรีด ทำให้ต้องพัฒนาบริการและการประชาสัมพันธ์ธุรกิจให้หลากหลายช่องทาง เพื่อเข้าถึงลูกค้าในทุกกลุ่มและได้เพิ่มสินค้าและบริการที่หลากหลายที่เกี่ยวข้องกับธุรกิจงานศพให้มากขึ้น เพื่อเพิ่มความสะดวกสบาย ตรงต่อความต้องการของลูกค้า และยังมีแผนขยายสาขาให้ครอบคลุมในทุกภูมิภาค

พลิกวิกฤติสู่โอกาส

หลายธุรกิจได้รับผลกระทบจาก Covid-19 แต่สำหรับเรามองเป็นโอกาส เพราะเมื่อการแพร่ระบาดของ Covid-19 ทำให้ผู้คนเริ่มระมัดระวังและมีการป้องกันเพิ่มมากขึ้น ความต้องการจัดงานศพแบบง่ายๆ ไม่วุ่นวาย ลูกค้าต้องการติดต่อผู้ให้บริการน้อยรายมากที่สุดเพื่อลดขั้นตอนและความยุ่งยาก ทำให้บริการแบบครบวงจรมีโอกาสที่จะเพิ่มยอดขาย หรือผู้ที่ต้องการแสดงความไว้อาลัย ก็ปรับรูปแบบจากการไปด้วยตนเอง มาสั่งพวงหรีดแทน และแม้ลูกค้าจะลดจำนวนวันและขนาดของการจัดงานลงตั้งแต่โควิดเรื่อยมา จากการรักษาระยะห่างทางสังคม และสภาพเศรษฐกิจ ซึ่งก็ส่งผลกระทบบางส่วนแต่กลับมีปริมาณการจัดงานเพิ่มขึ้น ปัจจัยเหล่านี้ทำให้ส่งผลต่อการเติบโตของยอดขายที่สวนกระแสเศรษฐกิจในปัจจุบัน นอกจากนี้ควรพาตัวเองเข้าไปนั่งอยู่ในใจของลูกค้า คิดในมุมมองของลูกค้า จะทำให้เราเข้าใจพฤติกรรมของลูกค้า และรู้ว่าลูกค้าต้องการบริการแบบไหนมากที่สุด ทำให้สามารถวางแผน พัฒนา และแก้ไขจุดบกพร่องต่างๆ เพื่อให้เกิดโอกาสที่จะเข้าถึงใจลูกค้าได้มากยิ่งขึ้น

“ความรวดเร็ว” จุดต่างสู่ความยั่งยืน

ธุรกิจหลังความตาย “ความรวดเร็ว” คือกุญแจสำคัญ คนส่วนใหญ่ไม่ได้มีแผนเตรียมจัดงานศพไว้ล่วงหน้า และอาจทำอะไรไม่ถูก เพราะกำลังเศร้าเสียใจต่อผู้ที่จากไป การเข้าถึงอย่างรวดเร็วจะทำให้ลูกค้ามีที่ปรึกษา เรื่องการจัดการกับร่างของผู้วายชนม์ และนี่เป็นโอกาสที่จะนำเสนอสินค้าและบริการ ทำให้ต้องมีการติดต่อประสานงานกับโรงพยาบาลต่างๆ รวมไปถึงวัดที่นิยมจัดงานศพ เพื่อเข้าถึงกลุ่มลูกค้า อีกทั้งความท้าทายเรื่องระยะเวลาการเตรียมงานก็เป็นสิ่งสำคัญ เพราะส่วนมากลูกค้ามักจะจัดพิธีศพทันทีในวันนั้นๆ เราจึงต้องเตรียมความพร้อมอยู่เสมอตลอด 24 ชั่วโมง ให้ทันกับความต้องการของลูกค้าในเวลาที่กระชั้นชิด ซึ่งอาจแตกต่างจากธุรกิจอื่น ที่อาจมีเวลาในการเตรียมตัวได้มากกว่า ความท้าทายนี้เปรียบเสมือนเครื่องพิสูจน์ความเป็นมืออาชีพในการให้บริการของเราในเวลาที่กระชั้นชิด ส่งมอบบริการได้ทันเวลาตามมาตรฐานตรงกับงานที่ตกลงกับลูกค้าไว้ ทำให้เราแตกต่างจากผู้ให้บริการอื่นและยังเติบโตในตลาดได้เรื่อยมา

นำเทคโนโลยีมาประยุกต์ใช้กับธุรกิจ-ให้บริการทุกช่องทาง

ปัจจุบันลูกค้ามีการใช้ช่องทางการสื่อสารที่หลากหลาย โดยเฉพาะช่วงโควิด ซึ่งส่งผลให้การใช้เทคโนโลยีเพิ่มขึ้นอย่างรวดเร็ว เราจึงใช้การตลาดแบบออมนิชาแนล เพื่อเข้าถึงลูกค้าและพร้อมให้บริการในทุกที่ ทุกช่องทาง เป็นการสร้างความสะดวกสบายในการติดต่อของลูกค้ามากที่สุด เพราะบางครั้งลูกค้าจะติดต่อหลายช่องทาง การโทรติดต่อมาเพื่อสอบถามสินค้าและบริการ เมื่อมีสินค้าที่ถูกใจแล้วต้องการมาดูสินค้าจริงที่หน้าร้าน การนำเทคโนโลยีมาประยุกต์ใช้กับธุรกิจ ทำให้พนักงานในแต่ละสาขาเข้าถึงข้อมูลของลูกค้า สามารถนำเสนอสินค้าให้กับลูกค้าได้อย่างไร้รอยต่อ สร้างความประทับใจให้กับลูกค้า ด้วยข้อจำกัดของเวลาในการเตรียมการ ทำให้ต้องขยายสาขาเพื่อเข้าถึงลูกค้าให้มากที่สุด และรวดเร็วที่สุด เรามีเป้าหมายในบริการแบบ One Stop Service โดยเพิ่มบริการ catering ทั้งเพิ่มทีมงานมืออาชีพที่ผ่านการอบรมให้บริการกับลูกค้าของเราในทุกภูมิภาค เป็นเป้าหมายหลักที่เราต้องทำให้สำเร็จภายในอนาคตอันใกล้นี้


dtac OneCall ลดค่าใช้จ่ายสื่อสาร 90% เพิ่มความเป็นมืออาชีพ

ก่อนหน้านี้ใช้ระบบจากตู้สาขาที่เป็นโทรศัพท์พื้นฐาน ที่มีค่าใช้จ่ายสูงทั้งตัวอุปกรณ์ งานบำรุงรักษา และค่าโทรศัพท์ รวมถึง Cloud PBX ที่มีปัญหาความเสถียรของระบบอินเทอร์เนต ทำให้มองหาโซลูชันใหม่ dtac OneCall Mobile PBX จากดีแทค บิสิเนส โดยใช้เบอร์กลางเพียงเบอร์เดียว ลูกค้าติดต่อง่าย มีความเป็นมืออาชีพ ตั้งระบบตอบรับอัตโนมัติเพิ่มความน่าเชื่อถือในธุรกิจ และยังสามารถโอนสายได้เหมือนระบบ PBX ทำให้การโอนสายไปยังพนักงานที่อยู่นอกสถานที่ หรือโอนสายไปยังสาขาอื่นที่ดูแลลูกค้าโดยตรงได้อย่างต่อเนื่อง ซึ่งการพลาดสายเพียง 1 สาย อาจพลาดโอกาสในการขายสินค้าและบริการของเราไปได้เลย อีกทั้งยังมีสัญญาณที่เสียงคมชัด ด้วย Native-Dialer ผ่านเครือข่ายของดีแทค ที่มีประสิทธิภาพสูงกว่า VOIP Cloud PBX ทั่วไป

นอกจากนี้พนักงานยังสามารถโทรหากันได้ด้วยเบอร์ภายใน โดยไม่มีค่าใช้จ่าย มีแพ็กเกจให้เลือกหลากหลาย สามารถคุมค่าใช้จ่ายได้ และที่สำคัญเมื่อเทียบกับระบบ PBX เดิม ยังลดรายจ่ายในการซ่อมบำรุง ลดต้นทุนในการดำเนินธุรกิจลงไปได้กว่า 90% และเตรียมต่อยอดการใช้งานสู่ระบบ CRM นอกจากนี้ดีแทค บินิเนสยังมีแพ็กเกจ WorryFree Plus ที่ตอบโจทย์ธุรกิจในกลุ่ม SME ทำให้เราไม่ต้องกังวลในเรื่องค่าใช้จ่ายส่วนเกิน มีเวลาไปโฟกัสกับธุรกิจและบริการลูกค้าเพิ่มมากขึ้น จากการเป็นลูกค้าของดีแทค บิสิเนสเกิดความประทับใจตั้งแต่ทีมขาย ที่สามารถแนะนำบริการรวมไปถึงประสานงานได้เป็นอย่างดี มีแพ็กเกจให้เลือกหลากหลายตอบโจทย์การใช้งาน มีทีมบริการลูกค้าและเจ้าหน้าที่ทางเทคนิคที่เข้าใจปัญหาและเข้าถึงปัญหาที่แท้จริง สามารถแก้ไขปัญหาที่เกิดขึ้นได้อย่างรวดเร็ว เจ้าหน้าที่เต็มใจให้บริการและใส่ใจลูกค้าทำให้เป็นอีกเหตุผลที่บริษัทเราเลือกใช้บริการดีแทค บิสิเนส

ดูข้อมูลเพิ่มเติมเกี่ยวกับ dtac OneCall https://business.dtac.co.th/th/products/onecall?hsLang=th
dtac business คอลเซ็นเตอร์ 1431

…………………….

Panthachok Funeral now offers countrywide after-death services, using dtac OneCall solution to speedily address and direct customer calls

  • Panthachok provides timely countrywide after-death services, with a simple one-stop service to boost communication and sales
  • Speed is of the essence in after-death services, and reliable communication is critical to Panthachok’s work
  • dtac OneCall solution is an important component of Panthachok Funeral’s professionalism, reducing communication costs by 90%, and speeding up response time to customer calls

March 11, 2022 – It is a privilege and an honor to provide after-death services to the deceased and their loved ones. It is also a complex undertaking, involving not only swift and efficient execution of specialized logistics but also sensitive and compassionate care for spiritual and emotional needs. With more than four decades in the after-death service business, Panthachok Funeral Co., Ltd. has grown over time, expanding its service across Bangkok and surrounding suburbs, the Central region, the Eastern region and the Western region. The company is now poised to serve the entire country, with plans to open branches countrywide.

In one sense, Panthachok’s longevity is down to its operational experience. The company offers a high standard of products and services, delivered rapidly and at fair prices. But even more importantly, Panthachok has won customers’ hearts by serving them with sensitivity, sincerity and integrity.

It is these core values that have generated goodwill among customers and tremendous word-of-mouth support that has lasted for decades. Panthachok’s strong reputation and credibility have allowed second-generation heir Werawat Kittipattarapinyo to transform and grow the business, and offer even more enhanced services to its customers through technology management, online marketing, and new forms of digital communication.

Changing how we honor the departed

The evolution of business, marketing and technology – as well as the disruptions brought about by Covid-19 – have changed how after-death services operate. “Many businesses have been affected by Covid-19, including ours,” explains Werawat. “For us, the pandemic has forced people to be more cautious, by reducing contact points and using fewer service providers to cut down on processes and complexity. For example, persons who would like to express their grief for the departed now order a wreath rather than attending the funeral in person. And though customers have reduced the number of days and the size of the event due to social distancing and the declining economy, the number of events has increased.”

Werawat continues, “We see this as an opportunity to increase sales by widening the offerings of our turnkey service. At the same time, a funeral business such as ours still needs to understand our customers’ hearts and look into their eyes to be able to ascertain which services they need the most. This has led to planning, development and improvements to serve our customers better in a socially distanced new normal.”

To raise awareness and provide more convenience, the company now publicizes its services through a wide variety of digital channels, and has added a number of new products and services to serve customer needs.

Speed is an important distinguishing factor

Speed is of utmost importance in the funeral business. For most customers, death is an unpleasant shock. The majority of people have not made preparations in advance and may feel paralyzed and helpless by their grief. Speedy access and communication with a funeral consultant can help customers make numerous difficult decisions around the body of the deceased, as well as the many products and services necessary to give loved ones the send-off they deserve.

“It’s also necessary for after-death service providers such as us to coordinate with hospitals and temples that are frequently used for funerals,” Werawat explains. “Because most customers begin arranging a funeral on the day of the death, we must be prepared 24 hours a day to meet the needs of our customers in the shortest time. This differs from other types of business who typically have more time to prepare services for their clients.”

“We have risen to this challenge for 40 years, and this is a testament to the professionalism, timeliness and standards of our services, in line with what customers want. This is what distinguishes us from other service providers and has helped us continue to grow in the market.”

Technology is the key to providing fast, efficient service

Customers today are using an increasing variety of communications channels, especially as a result of the Covid-19 pandemic. Hence, Panthachok now uses omnichannel marketing to reach customers and stands at the ready to meaningfully respond to customers who inquire via all these channels. Moreover, the company now has the coverage to provide services in any location, so that when customers find the right product or service, they are able to see it at a storefront immediately.

Applying technology to business operations enables employees in each branch to digitally access customer information as well, so that they can rapidly offer products to them. Werawat adds, “We aim to provide a complete one-stop service by increasing catering services with trained professionals in every region. This is a key goal that we expect to achieve soon.”

Increasing professionalism, decreasing costs with dtac OneCall

Communicating quickly and meaningfully with customers is a critical part of Panthachok’s service offering. Previously, Panthachok’s PBX system was a fixed line phone with a high cost of equipment, maintenance. and calling expenses. Even Cloud PBX had its own challenges, involving the stability and reliability of the internet.

“This made us look for a new solution,” Werawat explains, “and we discovered the dtac OneCall Mobile PBX from dtac Business, which allows us to use a single central number. This is easy for customers to remember and looks professional.”

dtac OneCall provides a good voice signal with Native-Dialer through the dtac network, and higher efficiency than a conventional VOIP Cloud PBX. The service also has an automated response system to increase business reliability and, like a normal PBX, can transfer calls to off-site employees or branches in other towns that take care of customers directly. This is critically important for a countrywide business such as Panthachok. “Missing even one call is a lost opportunity to offer people our products and services,” Werawat says.

dtac OneCall also improves internal operations and cuts costs. Employees can also call each other with an internal number for free, and there are a wide range of packages that can control costs. Most importantly, compared to the original PBX system, dtac OneCall reduces maintenance expenditure and other business costs by more than 90% and can be of further use in a business’s Customer Relationship Management (CRM) system. In addition, dtac Business has a WorryFree Plus package for SMEs which eliminates excess expenses and enables you to focus on business and serving more customers.

“As a customer of dtac Business, we have been impressed by the sales team that recommends services and coordinates very well,” Werawat says. “There are a variety of packages to choose from and dtac can quickly fix problems that might arise. The staff care about the customers and are willing to serve – these business values are ones we also share here at Panthachok, and it’s another reason we choose to use dtac Business services.”

For more detail about dtac OneCall https://business.dtac.co.th/th/products/onecall?hsLang=th

dtac business call center 1431